Skip to content

Krachtig zijn: Hoe krachtig ben jij?

Krachtig zijn is dé manier om alles uit het leven te halen. We zien alleen dat lang niet iedereen weet wat het betekent om krachtig te zijn. Wat houdt het in om krachtig in het leven te staan? En hoe krachtig ben jij eigenlijk? In dit artikel kom je meer te weten over het belang van krachtig zijn en over de manier waarop jij aan je eigen (veer)kracht kunt werken.

Hard vs. Hart – wat betekent het om krachtig te zijn?

Lang niet iedereen weet wat het betekent om krachtig te zijn. Veel mensen denken dat krachtig zijn gelijk staat aan iemand die hard is of iemand die vooral fysiek sterk is. Dit is vaak niet het geval, enkel hard of fysiek sterk zijn maakt je nog niet gelijk krachtig. Iemand die krachtig is heeft namelijk niet alleen een hard karakter of is fysiek sterk, maar kan ook meebewegen en zich inleven. Het is iemand die luistert naar zijn hart en die bereid is om zijn gevoel te uiten. Tegelijkertijd is het iemand die in lastige tijden in staat is om de tanden op elkaar te zetten en door te gaan.

In feite is iemand die krachtig is dus zowel mentaal, fysiek als emotioneel veerkrachtig. Mocht je mentaal sterker willen worden dan kan het verstandig zijn om aan je fysieke kracht te bouwen. Het is namelijk zo dat een gezond lichaam je een stuk zelfverzekerder maakt. Hoe zelfverzekerder je bent, hoe makkelijker het is om op te komen voor je principes en persoonlijke waarden.

Veerkrachtig worden in het dagelijks leven

Het grootste probleem waar mensen die niet sterk of krachtig zijn tegen aanlopen is dat ze het nog altijd lastig vinden om controle te houden over hun leven. Een van de beste manieren waarop je in staat bent om juist wel weer controle over je leven te houden is door actief aandacht te besteden aan zowel je fysieke, mentale en emotionele veerkracht. Dit doe je door op regelmatige basis aandacht aan alle drie deze aspecten te geven. Beweeg en train je lichaam een aantal keer per week. Wordt je bewust van je gedachten patronen. Stel jezelf de vraag: ‘’Wat denk ik hier allemaal over?’’ ‘’Zijn deze gedachten helpend of belemmerend?’’ En de volgende is voor veel medewerkers in de frontlinie van ons veiligheidsdomein vaak de lastigste. Richt je aandacht met enige regelmatig op jezelf en stel jezelf de vraag: “Hoe voel ik mij hier eigenlijk bij?”

Waarschijnlijk zal je merken dat het ene je makkelijker afgaat dan het andere. Als je veerkrachtiger wilt worden ga hier dan mee oefenen en je zult merken dat het steeds makkelijker gaat.
Hoe meer dingen je doet die buiten je comfortzone vallen, hoe sneller je in staat bent om veerkrachtig te worden. Als je veerkrachtig bent kun je zowel van je werk, als van je privéleven een stuk meer genieten! Kom jij of je team er niet uit en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Neem dat vooral contact op en dan bespreken we wat ik voor jou als individu of voor je team kan betekenen.

Mentale & Emotionele veerkracht

Mijn naam is Sander Floor

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van geüniformeerde medewerkers uit de frontlinie van het veiligheidsdomein naar meer mentale en emotionele veerkracht.

Ik doe dit als coach, trainer en psycho-sociaal therapeut.
Mijn doel: Jou begeleiden naar rust in je hoofd, meer energie in je lijf, en gevoel vanuit je hart, zodat je meer focus, energie en flexibiliteit ervaart.

 

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een van mijn coach programma’s of trainingen of wil je kijken wat ik voor je kan betekenen? Doe hier een terugbel verzoek en je wordt binnen 3 dagen teruggebeld.

× Hoe kan ik je helpen?