Skip to content

Over Sander

‘’Ik besluit hoe ik me voel, ongeacht de omstandigheden. Ik leef gelukkig, gezond en veerkrachtig!”

Sander Floor

Ik ben getrouwd met Inge en vader van 2 prachtige kinderen, Lynne en Kyan. Daarnaast ben ik eigenaar en oprichter van Your Next Floor training en coaching. Als trainer, coach en docent heb ik in de afgelopen 20 jaar vele verschillende individuen, groepen, klassen en teams opgeleid binnen Defensie en de Politie.

Nu wil ik mijn opgedane kennis en ervaring, zowel vanuit mijn werk alsmede mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, graag inzetten om meer mensen te inspireren, begeleiden, coachen en trainen. Mijn specialisatie is het trainen en coachen van mensen in een combinatie van het mentale, emotionele en het fysieke aspect. Ik kijk naar de mens als een eenheid en ben voorstander van én maak gebruik van een holistische aanpak.

Ik geloof dat iedereen in staat is en het verdient om de beste versie van zichzelf te zijn. Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te helpen om gelukkig, gezond en veerkrachtig te zijn. Hiermee maken we met elkaar de wereld steeds mooier.

Mijn kernwaarden zijn:
Oprecht (puur)
Vertrouwen
Ontwikkeling
Positieve energie

Ik heb 20 jaar ervaring als docent, trainer en coach binnen de overheid, bij de Koninklijke Landmacht en op de Politie Academie. Ik ben begonnen als trainer op fysiek en mentaal vlak. De laatste 15 jaar werk ik als docent, vertrouwenspersoon en coach op de Politie Academie.

Door wat tegenslagen (tegenwoordig spreek ik liever over uitdagingen) die ik zelf in het leven heb gehad, ben ik nog bewuster bezig om mijn mentale kracht en mijn emotionele balans te optimaliseren.
Ik doe wat ik anderen leer. Aansluitend op het Engelse gezegde: ‘’Practice what you preach’’.

Door mijn intrinsieke motivatie voor het fysieke, mentale en emotionele deel van de mens ben ik mij flink gaan verdiepen in deze verschillende aspecten. Door te lezen, leren, uitproberen, zelf veel te doen en hier les in te geven heb ik mij ontwikkeld tot specialist op deze gebieden.

Ik heb diverse sportopleidingen, een opleiding tot psychosociaal therapeut, coach en counselor afgerond. Verder heb ik nog een opleiding tot trainer en coach Mentale Kracht en HeartMath Coach en groepstrainer afgerond, plus een aantal verschillende vakinhoudelijke cursussen.

Van jongs af aan ben ik altijd erg sportief geweest. Mijn enthousiasme en behoefte om allerlei grenzen in mijn fysieke en mentale kunnen op te zoeken, zijn de laatste jaren wat veranderd.

In 2019 kreeg ik na een lange tijd van pijnklachten, behandelingen en onderzoeken de diagnose Axiale Spondilo Artritis. Beter bekend als de ziekte van Bechterew; een vorm van reuma. Dit houdt in dat er ontstekingen ontstaan in de wervelkolom en soms nog wat andere gewrichten. Dat was een flinke schok!

Binnen het uur na het horen van de diagnose heb ik besloten er alles aan te doen om flexibel, sterk en fit te blijven en met maximaal plezier door het leven te gaan. Dit heeft gezorgd voor een extra verdieping op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Ik ben dagelijks bezig om mezelf vitaal en veerkrachtig te houden. Dit doe ik door heel gecontroleerd en specifiek te bewegen, aanpassing in voeding, koude training, ademtechnieken, meditatie en affirmaties om mezelf weer gezonder te maken. 

Dit heeft erin geresulteerd dat ik pijnvrij ben. En bij de controles die na een half jaar in het ziekenhuis plaatsvonden, bleek dat ik vrij was van ontstekingen!
Ik heb toen het volgende besloten en mezelf als doel gesteld.

‘’Ik besluit hoe ik me voel, ongeacht de omstandigheden.
Ik leef gelukkig, gezond en veerkrachtig!”

Deze ervaring was een extra duwtje in mijn rug en hierdoor groeide mijn behoefte om mij nog meer te richten op het helpen van mensen met hun ontwikkeling en groei als mens. Zo is Your Next Floor ontstaan.

Ik kijk er dan ook erg naar uit om met gebruik van mijn kennis en ervaring jou te trainen en coachen om gelukkig, gezond en veerkrachtig te zijn.

× Hoe kan ik je helpen?